Bij Swagerman Psychologie zijn meerdere therapeuten werkzaam, door naar beneden te “scrollen” kunt u alle therapeuten zien.

 

Maaike Van Dorsten 
Gz Psycholoog 

 

Mijn naam is Maaike van Dorsten. Ik ben GZ-psycholoog en EMDR-therapeut met ruim 15 jaar ervaring in de GGZ.

Naast mijn werk als behandelaar geef ik regelmatig supervisie aan collega’s in opleiding.

 

Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan in een setting waar volwassenen met allerlei verschillende klachten binnenkwamen, van trauma- en angstklachten tot stemmings- en stressmanagementproblemen. Daarna heb ik specialistisch gewerkt met cliënten met eetstoornissen en de afgelopen jaren met ouders die psychische klachten ervaren rond zwangerschap en geboorte. Aanvullend heb ik me verder verdiept in traumabehandeling na seksueel geweld.

 

Voor mij is het belangrijk dat psychische zorg persoonlijk en laagdrempelig is. Ik ben open, betrokken en nieuwsgierig. Voor mij staat voorop dat je je veilig kan voelen om bij jezelf te ontdekken wat er aan de hand is en wat je nodig hebt om verder te kunnen. Voor iedereen is dat uniek, dus stemmen we jouw behandeling op jouw wensen en behoeften af. We kunnen gebruik maken van EMDR, cognitieve gedragstherapie, compassion-focused therapy en lichaamsgerichte therapievormen.

 

Ik blijf mezelf graag ontwikkelen en volg geregeld opleidingen, intervisie en supervisie. Ik ben lid van de beroepsvereniging EMDR en aangesloten bij de NVGzP.

 

Big register 09915022225


 

 

Arjan Van Den Nagel 
Klinisch Psycholoog 

 

Vanaf 2006 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb veel ervaring met complexe problematiek, vaak bij mensen die (gedwongen) zijn opgenomen met een gevaar voor zichzelf of hun omgeving. Meestal zie ik mensen individueel, maar ook samen met hun partner of andere familieleden. Daarnaast heb ik ervaring in groepstherapie.

 

Na de opleiding tot GZ-psycholoog ben ik verder gespecialiseerd tot klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ik zie het als mijn taak om samen te zoeken naar inzicht en verandering. Niet dat alle problemen dan gelijk uit de wereld zijn, maar dat je weer voldoende verder kunt. Ik maak daarbij gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, emotionally focused therapy, schematherapie en EMDR.

 

Mijn houding is open en nieuwsgierig. Zonder oordeel wil ik luisteren naar jouw verhaal. Soms zal ik je ook confronteren met wat ik voel of merk in onze samenwerking. Maar altijd kun je rekenen op mijn aandacht en acceptatie. Zodat jij je veilig voelt om je kwetsbaar op te stellen en te werken aan verandering.

 

Ik ben aangesloten bij de NVGzP.

Big register 19915533425

 


 

Niek Geerdink
Gz Psycholoog 

 

In 2014 ben ik als psycholoog afgestudeerd in Amsterdam. Ik heb ervaring opgedaan in het ziekenhuis op de afdeling Seksuologie en in psychiatrische instellingen, waar ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond. Naast mijn werk in de praktijk werk ik in een psychiatrische kliniek.

 

Psychische klachten hebben, het gevoel van vastzitten of het idee hebben niet te kunnen veranderen in (bepaalde gebieden van) het leven, vraagt soms om hulp van buitenaf. Die hulp kan niet alles wegnemen, maar kan helpen om beweging te krijgen en de weg naar ontwikkeling en groei in te slaan. Daar probeer ik bij te helpen door goed naar jou te luisteren, samen op zoek te gaan naar inzichten en te oefenen met nieuw gedrag. Confrontatie met moeilijke gevoelens is soms nodig om tot verandering te komen. Ik probeer een open, veilige sfeer te creëren om die confrontatie aan te gaan en kwetsbaar te mogen zijn. Als dat helpend is, zal ik ook met jou stilstaan bij steeds terugkerende patronen in jouw leven en hier meer bewustwording in creëren.

 

Ik vind humor en transparantie belangrijk in ons contact. Ook wil ik graag met jou overleggen over de juiste vormen of technieken van behandeling, omdat ik er van overtuigd ben dat je meer uit ons contact kan halen als we aansluiten bij jouw wensen. Afhankelijk van de klachten kan ik voorstellen om jouw naaste(n) uit te nodigen bij onze gesprekken. Ik gebruik voornamelijk technieken uit de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Ik ben aangesloten bij de NVGzP.

 

Big register: 89928807925

 


Ruben Swagerman
Gz Psycholoog / Praktijkhouder 

 

Sinds 2008 ben ik als psycholoog werkzaam binnen de ambulante GGZ, waar ik ruime ervaring heb opgedaan in het behandelen van uiteenlopende psychische klachten. Naast het individueel behandelen van cliënten, heb ik veel affiniteit met het begeleiden van groepen en het geven van relatietherapie.

 

Aanvullend op de opleiding tot GZ-psycholoog heb ik diverse opleidingen gevolgd om mijzelf te blijven ontwikkelen, waaronder cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en MBCT (mindfulness). Het is fijn om diverse mogelijkheden te hebben, zodat de therapie goed aan kan sluiten bij de klachten en persoonlijke voorkeuren van cliënten. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open- en empatisch confronterende houding, waarin afstemmen en het bieden van maatwerk mijn kracht is. Wanneer ik met echtparen of stellen werk, doe ik dit met name vanuit het gedachtengoed van de Emotionally Focussed Therapy. 

 

Mijn visie op behandelen is een ontwikkelingsvisie: Ieder mens kan onder bepaalde omstandigheden te maken krijgen met psychische klachten, maar ieder mens heeft ook de natuurlijke neiging om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Het samen ontdekken van de obstakels die de ontwikkeling belemmeren en deze te overwinnen, is het doel van therapie. Daarbij hecht ik veel waarde aan het contact tussen therapeut en cliënt, maar ook hoe de client zich met belangrijke anderen in zijn leven verbind.

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging EMDR en aangesloten bij de LVVP.

Bigregister: 19917702625