s1200
Low Beautiful Green Forest Hills Cottage Pasture Clouds Hut Fence Grass Wallpaper Free Download
forests-green-landscapes-nature-pine-trees-2707292-1920x1200

 Aanmelding

 

Swagerman Psychologie is een praktijk voor kortdurende behandelingen in de Basis GGZ. Als u in aanmerking wilt komen voor vergoede zorg, is het belangrijk om voor het eerste gesprek, in het bezit te zijn van een verwijzing van uw huisarts. Kijk voor meer informatie bij Algemene voorwaarden & Vergoedingen.

 

Via onze website meldt u zich aan en wordt u op de wachtlijst van de behandelaar geplaatst, welke u heeft gekozen in het aanmeldformulier. Wanneer er plek is voor een intake gesprek, neemt de behandelaar contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

Wanneer er een afspraak is gemaakt voor een intakegesprek, ontvangt u digitaal een vragenlijst om het niveau van klachten te meten. Deze lijst wordt ook weer aan het einde van de behandeling afgenomen om het effect van de behandeling op uw klachten te meten.

 

In een mail ontvangt u de bevestiging en links naar belangrijke informatie en een website waar goede informatie over psychische klachten te vinden is.

 

Het intakegesprek

 

Tijdens het intakegesprek zullen we inventariseren welke klachten er zijn, hoe uw omgeving- en ook hoe uw persoonlijkheid hier een rol bij spelen. Het is belangrijk dat aan het einde van het gesprek duidelijk is geworden wat uw doelen voor de behandeling zijn.

 

Omdat er met kortdurende begeleiding wordt gewerkt, gaat het er vooral om dat u de handvatten heeft op eigen kracht verder te kunnen en niet zozeer om alle klachten te verhelpen.

 

In onze praktijk geloven wij, dat uw dierbaren een belangrijke rol spelen bij het herstel en uw draagkracht in de toekomst. Daarom wordt er met u gekeken of- en welke mensen u bij de behandeling zou willen betrekken. Als u dit wenst, kan er gekeken worden naar een passend moment om een gezamenlijke afspraak te maken. Deze afspraak staat meestal in het teken van een uitleg over de klachten, hoe het contact tussen u beiden verloopt en hoe iemand u zou kunnen steunen. indien nodig kunnen er vervolggesprekken plaatsvinden.

 

 

 

 

De gesprekken die volgen na de intake

 

In het tweede gesprek wordt het behandelplan met u besproken en worden de doelen verder verhelderd. De therapeut zal met u bespreken welke behandelinterventies mogelijk zijn en kunnen helpen. In overleg kiezen jullie samen de best passende interventies. Doormiddel van huiswerkopdrachten en gesprekken zult u aan de klachten werken.

 

Kiest u voor een behandeling bij Renée Swagerman of Willemijn Roks, dan zullen de gesprekken na het intake gesprek in principe buiten plaatsvinden, tenzij de behandeling vereist dat deze binnen gegeven wordt.

 

De interventies, kunnen naar behoefte, worden aangevuld of vervangen door e-health   U kunt desgewenst de gehele behandeling ook online volgen. U maakt dan online oefeningen en huiswerk en krijgt feedback van uw behandelaar. Deze modules kunnen aangevuld worden met beeldbellen.

Gedurende uw behandeling heeft u toegang tot digitaal portaal. Er is tevens een mogelijkheid om via een beveiligde verbinding met uw therapeut in contact te blijven. Als laatste kunt u daar de afspraken- en een kopie van het behandelplan inzien.